Narin’in kendi evinde öldürüldüğü kesinleşti: Amca, anne ve 2 yenge…

Narin’in kendi evinde öldürüldüğü kesinleşti: Amca, anne ve 2 yenge…

Narin Güran’ın kendi evinde öldürüldüğü kesinleşti. Aile üyelerinin yaptığı onca temizliğe rağmen evde Narin, amca, anne ve iki yengeye dair DNA izlerine ulaşıldı.

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Köyü’nde hunharca katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın kendi evinde öldürüldüğü kesinleşti. Aile üyelerinin yaptığı onca temizliğe rağmen evde Narin, amca, anne ve iki yengeye dair DNA izlerine ulaşıldı.

KİMLER VARDI?

Savcılık tarafından yapılan incelemeler, Narin’in 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve girdikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğünü gösteriyor. Bu yeni bilgi, Narin'in katledildiği sırada evde sadece kendisinin olmadığını, aynı zamanda annesi, amcası ve yengelerinin de orada bulunduğunu ortaya koydu.

TEMİZLİK ÜSTÜNE TEMİZLİK

Soruşturma dosyasında bulunan bilgilere göre, olaydan sonra evde delillerin yok edilmesi için özel çaba gösterildi. Evin içinde bulunan eşya, kıyafet ve halılar, iz bırakmamak için özel yöntemlerle temizlendi. Ancak bu titiz yok etme çabalarına rağmen, adli tıp uzmanları bazı eşyaların üzerinde DNA izlerine ulaşmayı başardı.

Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapor, Narin’in eve girdikten sadece birkaç dakika sonra boğularak hayatını kaybettiğini doğruladı. Elde edilen bu yeni bilgiler, olayın seyrini değiştirecek nitelikte.

TELEFON TRAFİĞİ

Elde edilen daraltılmış HTS kayıtlarına göre tutuklu amca Salim Güran’ın Narin’in eve geldiği 15.15’ten önce kardeşi Arif Güran’ın evinde bulunduğu Narin’in eve geldiği sırada orada olduğu ve daha sonra evden ayrıldığı kısa aralıklar ile en az 3 kez eve girip çıktığı tespit edildi.

İŞTE O İSİMLER

narin-guran.jpg

Ayrıca anne Yüksel Güran ile amca Salim Güran arasında 15.20 ile 15.35 saatleri arasında 3 kez telefon görüşmesi yapıldığı tespit edildi. Yengeler Hediye Güran, Maşallah Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın daraltılmış HTS kayıtlarında yapılan tespitler sonucunda elde edilen bilgilere göre Narin’in katledildiği saat 15.15’den çok kısa bir süre içinde Arif Güran’ın evinde bulundukları eve ilk gelen kişinin yenge Hediye Güran olduğu daha sonra çok kısa aralıklar ile Nevzat Bahtiyar ve Maşallah Güran’ın da eve geldiği tespit edildi.

Maşallah Güran ve Hediye Güran’ın 15.15’ten sonra saat 19.00’a kadar defalarca Arif Güran’ın evine geldikleri ve belirlenen standartların üzerinde evde su kullanımı yapıldığı tespit edildi.

YENİDEN SORGUYA ALINACAKLAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli sanıkların HTS kayıtları üzerinde uzman ekiplere yaptırdığı incelemelerin ve tespitlerin tamamlandığı ve elde edilen sonuçlara göre tutuklu ve şüpheli sanıkların tekrar sorgulanmasına karar verildiği öğrenildi.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.