Narin olayı çözülüyor mu? “Daha ölmemiş”

Narin olayı çözülüyor mu? “Daha ölmemiş”

Narin Güran cinayetini ortaya çıkarabilecek nitelikle bir yazışma ortaya çıktı. Buna göre Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın işçisi Ramazan A, yazdığı mesajda, "Henüz bende değil daha ölmemiş." dediği kaydedildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran soruşturmasında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan 22 zanlıdan 8'i tutuklanırken, amca Salim Güran ve 15 yaşındaki işçisi R.A. arasında yapılan yazışmalar, cinayetin arkasındaki sır perdesini aralayabilir.

DW Türkçe’den Alican Uludağ, R.A.’nın savcılık ifadesine ulaştı. Dosyaya giren mesajlara göre, Salim Güran, R.A.'ya şifreli bir mesaj atarak onu cinayet mahalline yönlendirmiş olabilir. Yazışmalarda Salim Güran, "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta" şeklinde mesaj atarken, R.A. ise bu mesaja "Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş" diye yanıt verdi.

Savcılık sorgusu sırasında R.A.'ya bu mesajlar soruldu. Ancak genç işçi, bu mesajları hatırlamadığını iddia ederek, sorgu sırasında birçok çelişkili açıklama yaptı. Ayrıca, Salim Güran'ın kıyafet değiştirme bahanesiyle tarladan ayrıldığını, ancak kendisinin yanından pek ayrılmadığını öne sürdü. Savcılık, bu açıklamanın Salim Güran'ın başka yerlere gittiğini gösteren ifadelerle çeliştiğini belirtti.

Cinayet soruşturması kapsamında, R.A. ve Salim Güran arasında yapılan telefon görüşmelerine de dikkat çekildi. 21 Ağustos'ta gün boyunca yapılan 5 telefon görüşmesi sorulduğunda, R.A. bu görüşmeleri hatırlamadığını iddia etti.

Savcılık, tüm bu çelişkili ifadeler karşısında R.A.'ya, "Neden Salim Güran'ı korumaya çalışıyorsunuz?" diye sordu. R.A. ise bu soruya "Ben Salim'i korumuyorum" şeklinde yanıt vererek çelişkilerini sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.