Narin Güran cinayeti çözüldü: 4 kişiye müebbet istemi

Narin Güran cinayeti çözüldü: 4 kişiye müebbet istemi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti çözüldü yeni detaylar ortaya çıktı. İddianamede, Narin'in evinde öldürüldüğü ve olayda dört kişinin yer aldığı iddiası yer alacak.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. İddianamede, Narin'in evinde öldürüldüğü ve olayda dört kişinin yer aldığı iddiası yer alacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına göre, soruşturma titizlikle devam ediyor. 250 kişinin ifadesi alındı ve daraltılmış baz istasyonu çakışması analiziyle önemli verilere ulaşıldı. Teknik çalışmaların son aşamasına gelinirken, iddianame hazırlık süreci başladı.

EVDE İŞLENEN CİNAYET İDDİASI

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardığı bilgilere göre, iddianamede Narin'in evde öldürüldüğü ve olay sırasında evde dört kişinin bulunduğu iddia edilecek. Bu kişiler arasında anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar'ın isimleri geçiyor. Canova, "Amca Salim Güran ile Narin'in ağabeyi Narin'i öldürdüğü iddianameye yansıması bekleniyor" dedi.

BAZ İSTASYONU VERİLERİ KİLİT ROL OYNADI

Soruşturmada baz istasyonu ve HTS kayıtları önemli rol oynadı. Bu veriler, cinayetin Narin'in evinde işlendiğini ve olay sırasında evde bulunan kişileri tespit etmede yardımcı oldu. İddianamede, bu dört ismin iş birliği yaptığı tezi ortaya konulacak.

AĞIR CEZA TALEBİ

Savcılığın, olayla ilgisi bulunan herkese en yüksek cezayı talep edeceği belirtiliyor. Evde bulunan dört kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteneceği, ayrıca olayı bilen, duyan, susan ve yanlış yönlendirenlerin tamamına da üst dereceden cezalar talep edileceği bildiriliyor. İddianamenin birkaç gün içinde mahkemeye sunulması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.