Musul'da dehşete düşüren görüntüler! Toplu mezar bulundu

Musul'da dehşete düşüren görüntüler! Toplu mezar bulundu

Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesi yakınlarında bulunan toplu mezarda, terör örgütü DEAŞ'ın bölgeyi kontrol ettiği 2014-2017 yıllarında öldürülen insanların cesetleri çıkarılmaya başlandı.

Yıllardır kayıp yakınlarından haber alamayan binlerce Iraklı Türkmen, DEAŞ'ın "katliam kuyusundan" yakınlarının cesetlerinin çıkarılmasını bekliyor.

Telafer ilçesinin yaklaşık 10 kilometre güneyinde bulunan ve yöre halkı tarafından "Allav Anter" kuyusu olarak bilinen 100 metreden daha derin olan kuyuya terör örgütü DEAŞ "Cehennem Kuyusu" adını vermişti.

musul.jpg

DEAŞ, bölgenin kontrolünü ele geçirdiği 9 Haziran 2014'ten sonra infaz ettiği binlerce insanı bu kuyuya attı.

10 YIL ARADAN SONRA CESETLER ÇIKARILDI

Türkmenler, DEAŞ tarafından kaçırılan ve akıbetleri hakkında bilgi edinemedikleri yakınlarının bu kuyuya atıldığını bildiriyor.Türkmen kurum, dernek ve sivil toplum örgütlerinin girişimiyle bu toplu mezar Irak hükümeti tarafından 10 yıl aradan sonra açıldı ve cesetler çıkarılmaya başlandı.

ic.jpg

Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Turhan Ketene, yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ tarafından bir toplu mezara dönüştürülen bu derin kuyuda 1000'in üzerinde Telaferli Türkmen'inin cesedinin olduğunu söyledi.

BİNLERCE TÜRKMEN'İN AKIBETİ BELİRSİZ

Ketene, terör örgütü DEAŞ'ın bölgeyi kontrolü altına aldığı 2014-2017 yılları arasında binlerce Telaferli Türkmeni kaçırdığını ve bunların akıbeti hakkında hiçbir bilgi olmadığını belirtti.

3-001.jpg

Kuyunun bir toplu mezar olduğunu 6 yıl önce hükümet yetkililerine bildirdiklerini aktaran Ketene, kısa süre önce başlatılan ceset ve kalıntıları çıkarma işlemlerinin devam etmesini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.