Murat Mantuş kimdir? Murat Mantuş'un MHP ve Bahçeli ile ilgisi ne?

Murat Mantuş kimdir? Murat Mantuş'un MHP ve Bahçeli ile ilgisi ne?

Yenidoğan Çetesi davasında yargılandığı ileri sürülen Mantuş'un kim olduğu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle ilgisi merak konusu oldu. Peki, Murat Mantuş kimdir? Murat Mantuş'un MHP ve Bahçeli ile ilgisi ne?

İstanbul'da, ambulans şoförleri ile birlikte hareket ederek, bebekleri anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine gönderip haksız kazanç elde ettikleri ve 12 bebeğin ölümüne sebep oldukları ortaya çıkan 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Olayla ilgili iddianamede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eski Koruma Müdürü Murat Mantuş'un da sanık olarak yer aldığı iddia edildi.

Bunun üzerine Murat Mantuş'un hayatı merak konusu oldu. Peki, Murat Mantuş kimdir? Murat Mantuş'un MHP ve Bahçeli ile ilgisi ne?

İşte detaylar...

MURAT MANTUŞ KİMDİR?

Murat Mantuş 1997 ile 2003 yılları arasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin koruma müdürü olarak görev aldı. Mantuş'un "usulsüz dinleme" davasında Türk İntikam Tugayı lakabıyla dinlenecek kişiler listesine dahil edildiği ortaya çıktı. Öte yandan Mantuş, TRG hastanesi Genel Müdürüdür. Yenidoğan Çetesi davasında yargılandığı ileri sürülen Mantuş, Polis Akademisi’nden mezun olmuştur.

murat.jpg

Gazeteci Seyhan Avşar'ın iddianamede bu süreçten sorumlu olduğunu ileri sürdüğü 19 özel hastanenin içerisinde TRG Hospitalist Hastanesi de yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.