Muhtarlık seçimleri ne zaman, yerel seçimler ne zaman?

Muhtarlık seçimleri ne zaman, yerel seçimler ne zaman?

Vatandaşlar, muhtarlık seçimleri ne zaman merak ediyor. Arama motorlarında muhtarlık seçimlerinin ne zaman olacağı merak konusu oldu. Peki, Muhtarlık seçimleri ne zaman, yerel seçimler ne zaman?

2024 yerel seçimler ne zaman olacak ve muhtarlık seçimleri ne zaman olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vatandaşların merak ettiği muhtarlık seçimlerin ne zaman olduğu ve yerel seçimlerin ne zaman olacağı soruları merak konusu oldu. Peki, Muhtarlık seçimleri ne zaman, yerel seçimler ne zaman? Tüm merak edilenler haberimizin devamında:

haber-001.jpg

MUHTARLIK SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye'de yasalara göre beş yılda bir seçim yapılmaktadır. En son gerçekleşen yerel seçimler 31 Mart 2019 yılında gerçekleşti. Ülkemizde gelecek yerel seçimler 2024 yılında yapılması planlanmaktadır. Yerel seçimlerde belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri seçiliyor.

haberrrrrr.jpg

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 2024 yılında yapılması bekleniyor. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri seçiliyor.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.