Muhalif vekillere tepki: Köpek mağdurları mücadelesine devam ediyor

Muhalif vekillere tepki: Köpek mağdurları mücadelesine devam ediyor

Meclis komisyonunda görüşülen başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifinde TİP, DEM ve CHP’li vekillerin sözlü saldırısına uğrayan baba Halil Yılmaz, ‘Çocukları alet etmeyin’ diyen vekillere isyan etti. Yılmaz, “Çocukları kurban mı edelim?” dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine katılan, Keçiören’de onlarca başıboş köpeğin ağır yaraladığı Tunahan’ın babası Halil Yılmaz yeni bir açıklama yaptı. Yılmaz, kendisine “Sen kimsin?” diyen muhalefet vekillerine isyan etti.

Baba Halil Yılmaz, oğlu Tunahan’ın sırtındaki ameliyat izini gösterdiği fotoğrafı paylaşarak, “Ben Keçiören’de en az 20 tane başıboş sokak köpeğin diri diri yediği, 15 tane büyük ameliyat geçiren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tunahan Yılmaz’ın babasıyım. Çocukları alet etmeyin diyorsunuz, siz söyleyin alet etmeyip kurban mı edelim?” dedi.

BU AMELİYATI SAYMIYORUM

Kendisine sözlü saldırıda bulunan muhalefet milletvekillerine seslenen baba Halil Yılmaz, “Sayın vekillerim Meclis Plan Bütçe Komisyon Salonu’nda bana ‘Sen kimsin?’ demiştiniz, ben size kim olduğumu söyleyeyim. Ben Keçiören’de en az 20 tane başıboş sokak köpeğin diri diri yediği, acılarının dinmesi için Allah’tan ölmesini diledim, 15 tane büyük ameliyat geçiren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tunahan Yılmaz’ın babasıyım. ‘Çocukları alet etmeyin’ diyorsunuz, siz söyleyin alet etmeyip kurban mı edelim?” dedi.

Vekillerin ‘Burası dağ başı mı?’ sözlerine de cevap veren Halil Yılmaz, “ ‘Burası dağ başı mı?’ diyorsunuz, evet orası Türkiye’nin kalbi, ya burası Keçiören dağ başı mı?” diyerek sözlerine devam etti.

halil-yilmaz.jpg

BÜTÜN ÇOCUKLAR İÇİN EVET

Halil Yılmaz, söz konusu başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifini okuduğunu belirterek, “Allah hiçbir anne babaya bizim çektiklerimizi çektirmesin. Bizim sokaklarımızı, şehirlerimizi ve parklarımızı güvenli hale getirin. Ben yasa tasarısını okudum. Bütün çocuklarımız için yasaya evet diyorum, saygılarımla arz ederim” şeklinde sözlerini noktaladı.

İKİNCİ TOPLANTI YAPILDI

Öte yandan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifinin ikinci toplantısı yapıldı. Komisyon toplantısının ilkinde teklifin ilk 3 maddesi kabul edildi. İkinci toplantıda ise ötenazi başta olmak diğer maddeler tartışıldı. Tartışılan maddeler arasında olan ötenazi yerine, Veteriner Hizmetleri Kanunu’ndaki akut bulaşıcı hastalığı olan ve acı çeken hayvanlara ötenazi yapılabileceği maddesi eklendi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.