Mücbir Sebep nedir, ilan edilince ne olur?

Mücbir Sebep nedir, ilan edilince ne olur?

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremler sonucu “Mücbir Sebep” ilan etti. Peki, mücbir sebep nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kahramanmaraş merkezli 10 çevre ili etkileyen depremler sonrasında yaptığı açıklamada, bakanlığın deprem bölgesi için devletin tüm kurum ve olanaklarının seferber edildiğini söyledi. Bakanlık ayrıca vatandaşların barınma, beslenme ve acil nakit taleplerinin de hızlı bir şekilde karşılandığını belirtti. Bakanlık, deprem sonucu 31 Temmuz 2023 tarihine kadar “Mücbir Sebep” ilan edildiğini duyurdu. Peki, mücbir sebep nedir?

BAKANLIKTAN MÜCBİR SEBEP İLANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde bulunan mükellefler için “mücbir sebep” ilan etti. Hazine, mücbir sebep ilan edilmesiyle birlikte mükellefler, 6 Şubat 2023 ile 31 Temmuz 2023 arası yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlüklerin ertelendiğini duyurdu.

MÜCBİR SEBEP NEDİR?

Sözlük anlamına baktığımızda, istem dışı gelişen olaylar sonucu ortaya çıkan beklenilmeyen ani durumları ifade etmektedir.
Birçok ticari sözleşmede “mücbir sebepler” maddeleri bulunur. Mücbir sebeplerin oluşması neticesinde kişilerin ya da kurumların birbirlerine verdikleri taahhütleri yerine getirmelerini geçici bir süreyle dondurmak, ötelemek ya da tamamen ortadan kaldırır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.