MSB'den 3. Dünya Savaşı mesajı: Ordumuz her senaryoya hazır

MSB'den 3. Dünya Savaşı mesajı: Ordumuz her senaryoya hazır

Milli Savunma Bakanlığı'ndan '3. Dünya Savaşı' mesajı geldi. Bakanlık kaynakları, "Ordumuz her türlü senaryoya hazır" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “3. Dünya Savaşı ihtimali gözardı edilmemeli.” ifadesi gündemdeki yerini koruyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Fidan'ın sözlerine dair yorum geldi.

Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada "Üçüncü dünya savaşı gibi karanlık bir tabloyu başta ülkemiz olmak üzere kimse istemez, ama Ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir" denildi.

"TSK DİNAMİK BİR ORDU"

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi topyekûn bir risk var mı derseniz tabii ki bir ihtimal. Biz MSB olarak savunma ve güvenliğimize yönelik değerlendirmelerimizi yapıyor ve güncellenmesi gereken bütün planlarımızı yeni değerlendirmeler ışığında yapıyoruz. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebiliriz. TSK zaten dinamik bir ordu. Birçok coğrafyada sürekli faaliyetler icra eden bir ordu. Kendi planlarını, kendi lojistiğini test etmiş onaylatmış bir ordu. Dünyanın birçok noktasında barışı destekleme faaliyetleri de yapıyor."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.