MSB: Lübnan’a yönelik saldırılar kaos tehlikesini artırdı

MSB: Lübnan’a yönelik saldırılar kaos tehlikesini artırdı

MSB'nin haftalık bilgilendirme toplantısında, İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırılarının tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artırdığı kaydedildi ve kalıcı barışın gerekliliği vurgulandı.

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısını gerçekleştirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, toplantıda şu bilgileri paylaştı:

PREVEZE DENİZ ZAFERİ'NİN YIL DÖNÜMÜ

"Öncelikle Türk donanmasının gücünü tüm dünyaya gösteren Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yıl dönümü ve yarın idrak edeceğimiz Deniz Kuvvetleri Günü’nü şimdiden kutluyor, Kaptanıderya Barbaros Hayrettin Paşa’yı, şanlı ecdadımızı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Preveze Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, 16 gemi ile İstanbul Boğaz Geçişi icra edilecek; 13 gemi ile 13 liman ziyareti yapılacak ve gemiler halkımızın ziyaretine açılacaktır.

Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda Sarp Kuleli Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı ile NEFER Kuleli Zırhlı Muharebe araçlarının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

Diğer yandan varlığıyla gücümüze güç katan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının 37’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Silahlı Kuvvetlerimizi daha da ilerilere taşıyacak çalışmalarında başarılar diliyoruz."

36 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 36’sı son bir haftada olmak üzere, 1 Ocak’tan bugüne kadar 2 bin 49 teröristi etkisiz hâle getirmiştir.

Ayrıca, bu hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist Başkale ve Habur’daki hudut karakollarımıza teslim olmuştur.

Terörle mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu vesileyle Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 22 Eylül’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

HUDUTLARDA 398 ŞAHIS YAKALANDI

Hudutlarımızda;

- Son bir hafta içerisinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 398 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 876 olmuştur.

- Son bir haftada engellenen 1.716 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 78 bin 705’e ulaşmıştır.

Hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği için hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edilecektir.

İSRAİL’İN SALDIRILARI BÖLGENİN KAOSA SÜRÜKLENME TEHLİKESİNİ ARTIRDI

Ülkemiz, çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana, İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişesiyle uluslararası toplumu göreve çağırmıştır.

Bölgemizin istikrarını ve uluslararası düzeni tehdit eden İsrail saldırılarının bir an evvel durdurulması gerekmektedir.

İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırıları tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artırmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun acil ateşkes ve kalıcı barışın sağlanması için gerekli tedbirleri alması şarttır.

Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Lübnan için Sağlık Bakanlığı ve AFAD tarafından hazırlanan 30 ton (30.300 kg) tıbbi malzeme ve gıda maddesi 25 Eylül’de Hava Kuvvetlerimize ait A400M uçağımız ile Beyrut’a ulaştırılmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.