MSB kaynakları: Eurofighter Typhoon tedariki ile ilgili çalışmalar sürüyor

MSB kaynakları: Eurofighter Typhoon tedariki ile ilgili çalışmalar sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları haftalık bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu kapsamda Typhoon tedariki ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, terörle mücadele kapsamında, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere son bir haftada 45 teröristin etkisiz hâle getirildiğini ve 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 194 olduğunu açıkladı.

Öte yandan 2 PKK’lı teröristin daha Habur’daki Hudut Karakoluna teslim olduğu bildirildi.

Kararlılıkla süren Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar toplam 3 bin 94 Mayın/EYP imha edildiği ve 1.256 mağara ve sığınağın kullanılamaz hâle getirildiği ve 937’si ağır silah olmak üzere 2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 880 binden fazla mühimmat ele geçirildiği açıklandı.

TSK TATBİKATLARI

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin muharebe etkinliğinin muhafazası ve geliştirilmesine yönelik milli ve uluslararası tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü bildirdi. Yapılan eğitim ve tatbikatlar hakkında bilgi verdi.

TCG İSTANBUL VE TCG SANCAKTAR ZİYARETE AÇILACAK

22-26 Ekim tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, Bakanlık ve bağlı kuruluşların ürün ve projeleri sergilenecek.

Bu kapsamda ayrıca, Deniz Kuvvetlerine ait TCG İSTANBUL ve TCG SANCAKTAR gemilerinin de Sarayburnu’nda halkın ziyarete açılacağı kaydedildi.

EUROFİGHTER TYPHOON VE F-16 TEDARİKİ

Bakanlık kaynakları, toplantı sonrası yapılan soru cevapta ise Eurofighter Typhoon ve F-16 Viper savaş uçaklarının temin ve tedarik sürecindeki çalışmaların ne durumda olduğuna ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Türk Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda, gelişmiş teknoloji ile donatılmış modern savaş uçaklarının envantere katılması ve envanterin çeşitlendirilmesi hedeflerimize uygun olarak çalışıyoruz. Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi 40 adet F-16 Viper temininin yanı sıra Eurofighter Typhoon tedariki ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bizim için esas olan eğitim ve muharip olarak kullanacağımız HÜRJET ve 5'inci nesil milli muharip uçağımız olan KAAN. F-16 tedarikine ilişkin, geçtiğimiz aylarda sözleşme imzalandı, bir takvim belirlendi ve süreç planlanan şekilde devam ediyor. Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik ise teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmektedir. Yapılan çalışmalar süreci hızlandırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalarda herhangi bir şart gündeme gelmemiştir."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.