Mourinho'dan derbi öncesi sürpriz: Öyle bir rotasyona gidecek ki…

Mourinho'dan derbi öncesi sürpriz: Öyle bir rotasyona gidecek ki…

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Galatasaray ile oynanacak derbi maçı için fiziksel mücadeleye dayalı bir strateji hazırlıyor. Portekizli çalıştırıcının orta sahada sürpriz bir rotasyona gitmesi bekleniyor.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında gerçekleşecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde, sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Jose Mourinho'nun taktik planları şekillenmeye başladı. Kariyeri boyunca büyük maçlardaki başarılı performansıyla tanınan Mourinho'nun, bu kritik karşılaşma için özel bir hazırlık içinde olduğu belirtiliyor.

SÜRPRİZ ORTA SAHA ROTASYONU

Takvim gazetesinin haberine göre, Mourinho'nun derbide sahaya süreceği 11'de en dikkat çekici değişiklik orta sahada bekleniyor. Portekizli teknik adam, Fred, İsmail Yüksek ve Sofyan Amrabat'tan oluşan bir orta saha üçlüsünü deniyor. Bu formasyonda Fred'in daha ofansif bir rolde kullanılması, Amrabat'ın ise rakibe karşı sert bir baskı uygulaması planlanıyor.

fenerbahce-dis.jpg

TAKTİK ANLAYIŞ VE OLASI KADRO

Mourinho'nun taktik anlayışında fiziksel mücadele ön plana çıkıyor. Kanatlarda Maximin ve Tadic'in, ileri uçta ise Dzeko'nun görev alması bekleniyor. Teknik direktörün Roma döneminden de bilinen bir özelliği olarak, üç defansif orta saha oyuncusunu aynı anda kullanma eğilimi dikkat çekiyor. Bu strateji, Szymanski gibi ofansif bir oyuncunun yedek kalabileceği anlamına geliyor.

MOURİNHO'NUN DERBİ TECRÜBESİ

Mourinho'nun Roma'nın başındayken oynadığı son iki Lazio derbisinde de benzer bir strateji izlediği hatırlatılıyor. Bu maçlarda Paredes, Bove ve Cristante'yi aynı anda sahaya süren tecrübeli teknik adam, Galatasaray karşısında da kontrollü ve defansif ağırlıklı bir oyun planı benimseyebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.