Motosikletteki vergi oyunu için harekete geçildi

Motosikletteki vergi oyunu için harekete geçildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, motosikletteki vergi oyunu için harekete geçti. MTV'ye tabii olmayan ve sigorta ödenmeyen motorlar için 4 bakanlık ortak çalışma yürütüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yurtdışından getirilen motosikletlerdeki vergi kaçakçılığına karşı adım attı. Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Kayıt dışılıkla her alanda mücadele!' çağrısı yaptı.

Son zamanlarda ortaya çıkan bir yöntemle, ithalatçılar vergiden kaçmak için 50 cc silindir hacmine sahip motorları Türkiye'ye getiriyor. Ardından, motoru 100 cc kapasitenin üzerine çıkaran piston kitleri gibi parçalar ayrıca ithal ediliyor. Hürriyet'in haberine göre Türkiye'de yapılan montajla, 125 cc silindirli motorlar piyasaya sunuluyor.

motor.jpg

MTV VE SİGORTA ÖDEMİYORLAR

Ancak, bu işlem resmi olmayan bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, 100 cc altındaki motosikletler Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) tabi olmuyor ve vergi kaçakçılığı yapılarak piyasaya sürülüyor.

Bununla birlikte, 50 cc veya daha düşük motor silindir hacmine sahip motosikletlerin trafik sigortası da zorunlu değil.

4 BAKANLIK BİR ARAYA GELDİ

Konuyla ilgili olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bir araya gelerek çözüm aradığı belirtiliyor. Vergi kaçakçılığına karşı sıkı önlemler alınması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.