Motosiklet kaskı neden buğulanır, kaskın buğulanması nasıl önlenir?

Motosiklet kaskı neden buğulanır, kaskın buğulanması nasıl önlenir?

Günlük hayatlarında motosiklet kullanan vatandaşlar, özellikle kış aylarında yaşadıkları kask buğulanma sorunundan muzdaripler. Peki, Motosiklet kaskı neden buğulanır, kaskın buğulanması nasıl önlenir?

Son yıllarda internet üzerinden alış verişin artmasının ardından motokuryelerde de ciddi bir artış yaşandı. Aynı zamanda gündelik hayatlarında motosiklet kullanan vatandaşlar özellikle kış aylarında yaşadıkları kask buğulanma sorununa çözüm arıyor. Peki, Motosiklet kaskı neden buğulanır, kaskın buğulanması nasıl önlenir?

MOTOSİKLET KASKI NEDEN BUĞULANIR?

Motosiklet kaskının içindeki ısı derecesinin dışarıya oranla farklı olması sebebiyle kaskta buğulanma yaşanıyor. Soğuk havalarda kask taktıktan sonra vizörün de kapatılmasının ardından içerde nefes alış verişi sonucu buğulanma gerçekleşiyor. Bu durum kaskın içindeki havanın sıcak, dışardaki havanın ise soğuk olmasından ötürü kaynaklanıyor. Kask buğulanması özellikle kış aylarında ve yağışlı havalarda sıkça yaşanıyor. Bu buğulanma dışarıdan bakıldığında da fark ediliyor. Motosiklet kaskının buğulanması sonucu birçok motosiklet kullanıcısı kaza yapıyor.

motosiklet-kaski-neden-bugulanir-kaskin-bugulanmasi-nasil-onlenir2.jpg

KASKIN BUĞULANMASI NASIL ÖNLENİR?

Motosiklet kasklarının buğulanmasını önlemenin en önemli faktörlerinden biri kaskın altına yün takmak olacaktır. Takılan yün sayesinde soğuk havalarda kask içinde oluşan nemi emip buğulanmanın önüne geçilir. Fakat kask içine takılan yünlerin kaliteli olması gerekiyor. Kullanılan yünün kaliteli olması soğuk havalarda yaşanan her türlü buğulanmayı önlüyor.

Motosiklet kaskının altına ek olarak buğu önleyici lens sabitleniyor. Bu lensin sabitlenmesini iki pim sağlıyor. Bu çift katman iki cam arasındaki hava contaları sayesinde kaskın buğulanmasını önlüyor. Motosiklet kaskında pim ekleri yoksa yeni bir Pinlock vizör satın alınması gerekiyor. Ya da kullanıcının açtığı sağlı sollu iki delik ile kask değiştirme işlemi yapılabiliyor. Uygulanan bu teknik sayesinde kaskın kenarlarında sis oluşsa da görüş kısmında herhangi bir buğulanma yaşanmıyor.

Motosiklet kaskının buğulanmasını önleyen bir diğer seçenek ise, kaskın içine şeffaf bir film yerleştirmektir.

Bir diğer seçenek olan nefes deflektörü sayesinde kaskın içinde ısınan havanın kaskın dışına aktarılmasını sağlıyor. Bu sayede kaskın buğulanması önleniyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.