Motorine dev indirim: Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak

Motorine dev indirim: Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak

Alınan kararla birlikte bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1 lira 59 kuruşluk indirim yapılacak. İstanbul ve Ankara'da motorin fiyatları önemli ölçüde düşecek.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarında sık sık indirim ve zam haberlerine neden oluyor. Son yapılan hesaplamalar sonucunda motorine 1 lira 59 kuruş indirim yapılması kararı alındı. Bu indirimin pompaya yansımasıyla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 34 kuruş, Ankara'da ise 44 lira 4 kuruş olacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınarak rafineriler tarafından yapılıyor. Bu hesaplamalar sonucunda, dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbestlik nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNİ DUYURMAYACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) fiyatlardaki değişimleri açıklayan tek sendika olan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı. Bu durum, vatandaşların akaryakıt fiyatlarını takip etmelerini zorlaştırsa da, indirim ve zam haberleri özellikle sosyal medya ve çeşitli haber kanalları aracılığıyla hızla yayılmaya devam ediyor.

SÜRÜCÜLER SEVİNÇLİ

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle sürücülerin en çok merak ettiği konuların başında gelen motorin fiyatlarına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 59 kuruş indirim gelmesi sürücüler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.