Mısır Cumhurbaşkanı bugün Ankara'ya geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı bugün Ankara'ya geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geliyor. İki lider, Türkiye-Mısır ilişkilerini güçlendirmek için Beştepe'de bir araya gelecek.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine ilk kez Türkiye'ye gelecek. Erdoğan, Sisi'yi Beştepe’de düzenlenecek resmi törenle karşılayacak.

Cumhurbaşkanları, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. İki ülke arasındaki ticaret hacmi halihazırda 10 milyar dolara ulaşmış durumda. Ancak, yeni hedef 15 milyar dolar. Görüşmelerde bu hedefe ulaşmak için atılacak adımlar ele alınacak. Enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayii alanında uzun vadeli iş birliği imkanları masaya yatırılacak.

ANA GÜNDEM GAZZE OLACAK

Ziyaretin ana gündem maddelerinden biri de İsrail'in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar olacak. Erdoğan ve Sisi, Gazze’de ateşkesin sağlanması için atılabilecek ortak adımları değerlendirecek. Bölgedeki kalıcı barış ve istikrar için yapılabilecekler de kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.