Milyonlarca araç denetlendi: Sürücülere ceza yağdı

Milyonlarca araç denetlendi: Sürücülere ceza yağdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23-30 Mayıs tarihleri arasında yapılan denetimlerde 2 milyon 464 bin 169 aracın kontrol edildiğini duyurdu. Bu denetimler sonucunda, toplamda 415 bin 795 araç ve sürücü hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 23-30 Mayıs tarihleri arasında 2 milyon 464 bin 169 araç denetlendi. Bu denetimlerde, mevzuata aykırı olarak ışıklı ya da sesli uyarı işareti (çakar) takan 312 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca hız ihlali yapan 112 bin 26, periyodik muayenesi yapılmamış 23 bin 309, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 382, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 13 bin 964 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 940 sürücüye ceza kesildi. Diğer ihlallerle birlikte toplamda 415 bin 795 araç veya sürücüye işlem uygulandı.

"HAYATLA YARIŞILMAZ"

Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda emniyet kemerinin önemine vurgu yaparak, “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım. Hayatla yarışılmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.