Milli Mücadele ve Atatürk Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

Milli Mücadele ve Atatürk Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan ve önceden Çoban Mektebi olarak faaliyet veren yapı, 2021 yılında müze olarak açıldı. Peki, Milli Mücadele ve Atatürk Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

Keçiören Belediyesi’nin Milli Mücadeleyi vatandaşlara en iyi şekilde aktarmak amacı ile 2021 yılında açmış olduğu Milli Mücadele ve Atatürk müzesi vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, Milli Mücadele ve Atatürk Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi? İşte detaylar:

MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK MÜZESİ NEREDE?

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan tarihi Çoban Mektebi, Keçiören Belediyesi tarafından müze haline getirildi. Tarihi dokusu korunan yapının çevresi 39 bin metrekare alana sahip. Bu alanda yapılan peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları ile müze adına yakışır bir hale büründürülmüş. İlk çalışmalarına 2020 yılında başlanan müzenin açılışı ise 2021 yılında gerçekleşti.

milli-mucadele-ve-ataturk-muzesi-nerede-nasil-gidilir-girisler-ucretli-mi-2.jpg

MÜZEYE GİRİŞLER ÜCRETLİ Mİ?

Müze hafta içi 9.00- 17.00 saatleri arasında açık. Hafta sonu milli ve dini bayramlarda ziyarete kapalı olan müzenin girişleri ise ücretsiz.

MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK MÜZESİNE NASIL GİDİLİR?

Milli Mücadele ve Atatürk Müzesi’ne toplu taşıma ile ulaşımını sağlamak isteyen vatandaşlar 268, 277, 289, 309, numaralı EGO otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabiliyor. Metro ile ulaşımını sağlamak isteyen vatandaşlar M1-M2-M3 VE M4 numaralı metro hatlarını kullanarak ulaşımlarını sağlayabiliyor.

milli-mucadele-ve-ataturk-muzesi-nerede-nasil-gidilir-girisler-ucretli-mi-3.jpg

MÜJDEYİ KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI VERMİŞTİ

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile başladıkları çalışmaların başarı ile devam ettiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ‘’Keçiören milli mücadele döneminde kurtuluşun en önemli karargâhlarından birisi olmuştur. Milli mücadelede önemli bir karargâh olan çoban mektebini, Türk tarihine yakışır bir müze haline getirdik’’ şeklinde konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.