Milli maç öncesi ilginç gelişme: Neçirvan Barzani Avusturya’da

Milli maç öncesi ilginç gelişme: Neçirvan Barzani Avusturya’da

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani Avusturya’da Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya geldi. Görüşmenin Türkiye ile Avusturya arasında oynanacak milli maç öncesi yapılması dikkat çekti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani Avusturya’da Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya geldi. Görüşmenin Türkiye ile Avusturya arasında oynanacak Euro 2024 son 16 karşılaşması öncesi yapılması dikkat çekti.

Dün öğleden sonra Avusturya Dışişleri Bakanlığına ulaşan Barzani, Bakan Schallenberg tarafından resmi törenle karşılandı.

1-011.jpg

CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞECEK

Görüşmede Başkan Neçirvan Barzani’ye Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Heriri, Yüksek Danışmanlık Kurulu üyeleri Felah Mustafa ve Mustafa Ramazan, Viyana Temsilcisi ve Irak’ın Viyana Büyükelçisi eşlik etti.

Barzani ve Schallenberg’in iki bölge arasındaki ilişkileri güçlendirme ve çeşitli konularda işbirliğini artırma hedeflerinin olduğu öğrenildi. Görüşmenin detaylarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin resmi ziyaretinin devamında Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile de bir araya gelmesi planlanıyor.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.