MHK Başkanı olması beklenen Lale Orta kimdir, nereli, kaç yaşında?

MHK Başkanı olması beklenen Lale Orta kimdir, nereli, kaç yaşında?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik’in istifası Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi. MHK Başkanı olması beklenen Lale Orta kimdir, nereli, kaç yaşında?

MHK’da Sabri Çelik istifasının yankıları sürerken, eski futbolcu ve hakem Lale Orta’nın Başkanlık için ismi kulislerde konuşuluyor. MHK Başkanı olması beklenen Lale Orta kimdir, nereli, kaç yaşında?

hakem.jpg

KADINLARA FUTBOLU SEVDİRDİ

Eski futbolcu, basketbolcu ve hakem Lale Orta'nın kim olduğu merakla araştırılıyor. Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi olan Lale Orta'nın yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. Lale Orta, 1 Ocak 1960 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk futbolcu, futbol antrenörü, futbol hakemi ve akademisyendir. Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi olma özelliğine sahiptir. Yirmi yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yapmıştır. Profesyonel ve amatör 1500’ün üzerinde maç yönetmiştir. 2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanına sahip olmuştur.

zxczxczcx.jpg

Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden birisidir. Lale Orta, 60 tane uluslararası maç yönetmiştir. Futbolun yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da çalışmaları ile tanınmaktadır. Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden birisi olan Lale Orta, 60 uluslararası maçta düdük çalarken, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda da yerel müsabakalarda düdük çalmıştır.

mnnnnn.jpg

MERKEZ HAKEM KURULU İSTİKRAR SAĞLAYAMIYOR

Süper Lig’de ve diğer liglerde VAR olmasına karşın hala hakem kararları ülkenin en çok konuşulan konularından olurken, Türk futbolunda son 10 yılda 8 kez MHK Başkanı değişikliği yaşandı. Bu süreçte 6 farklı isim başkanlık görevini üstlendi. Süper Lig'de hakem hataları ve tartışmaları son dönemde artarak devam ederken, Merkez Hakem Kurulu'nda Sabri Çelik’in istifası sonrası Lale Orta’nın başkan olması bekleniyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.