MGM duyurdu: Yurt genelinde hava sıcaklığı artacak

MGM duyurdu: Yurt genelinde hava sıcaklığı artacak

Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyılarında sıcaklıklar 8 dereceye kadar artarken, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da 45 dereceye ulaşabilir. Trabzon, Rize ve Artvin'de ise hafta sonu kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, önümüzdeki bir hafta boyunca Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelindeki hava durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

“Önümüzdeki bir haftalık süreçte Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Karadeniz'in sahil bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz. Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da ise bazı ilçelerde sıcaklıkların 44-45 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların hafta sonu kuvvetlenerek çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağını tahmin ediyoruz. İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde, Ankara'da ise 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek.

Önümüzdeki günlerde bazı şehirlerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri ise şu şekilde: Ankara 34-36 derece, İstanbul 34-36 derece, İzmir 36-40 derece, Konya 31-35 derece, Kayseri 33-36 derece, Antalya 35-41 derece, Adana 36-38 derece, Bolu 32-34 derece, Samsun 32-33 derece, Trabzon 29-30 derece, Erzurum 24-29 derece, Diyarbakır 39-42 derece, Şanlıurfa 40-42 derece, Malatya 34-38 derece, Kahramanmaraş 39-40 derece, Hatay 33-34 derece ve Osmaniye 35-37 derece.”

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.