MGK yoğun gündemle toplanıyor: Masada hangi konular olacak?

MGK yoğun gündemle toplanıyor: Masada hangi konular olacak?

Milli Güvenlik Kurulu yılın dördüncü toplantısını yarın Beştepe'de gerçekleştirecek. Masada, terörle mücadele, Suriye ile normalleşme ve Filistin meselesi olacak.

Milli Güvenlik Kurulu, bu yılın dördüncü toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirecek.

Toplantının en önemli gündem başlığı terörle mücadele olacak. Buna göre, Türkiye'nin hedefi; Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlama hedefleniyor.

Toplantıda Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin yok edilmesi için sürdürülen operasyonlar ele alınacak. Sahadan gelen istihbaratlarla birlikte operasyon bölgesinde atılacak adımlar değerlendirilecek.

Kurul üyeleri ayrıca FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlerle de mücadele kapsamında yapılan operasyonlarla ilgili de bilgi sunacak.

SURİYE İLE NORMALLEŞME ADIMLARI

Toplantının bir diğer gündem maddesi de Suriye ile normalleşme olacak. Hedef, Suriye'de kalıcı barış ile istikrarı sağlamak, bunun için de Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurmak. Bu konuda takip edilecek yol haritasıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak.

İSRAİL ALEYHİNE AÇILAN DAVA

Toplantıda ayrıca Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasındaki süreçle ilgili bilgi ve görüş alışverişi yapılacak.

Ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler de değerlendirilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.