Mevsimin ilk karı düştü

Mevsimin ilk karı düştü

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Ankara, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Kartalkaya'da kayak merkezi beyaza bürünürken, Bolu, Düzce, Rize ve Bayburt'un yaylaları karla kaplandı.

Türkiye'de hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kışın ilk karı görüldü. Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Alveren Yaylası'na mevsimin ilk karı düştü ve beyaz örtüyle kaplandı.

BATI KARADENİZ'DE KAR ETKİLİ OLDU

Düzce ve Bolu'nun yüksek bölgelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava ve yağış, yerini kar yağışına bıraktı. Sinekli, Kardüz, Samandere ve Pürenli yaylaları beyaza bürünürken, Bolu'da Yedigöller yolundaki Ayıkayası ve Çeledoruğu mevkilerinde de kar görüldü. Bölgedeki yağışların devam etmesi bekleniyor.

KARABÜK VE ÇANKIRI'YA DA KAR YAĞDI

Karabük'te etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde karla sonuçlandı. 1700 rakımlı Sarıçiçek Yaylası da karla kaplandı. Çankırı'da ise Ilgaz ve Karataş dağları, mevsimin ilk kar yağışını aldı ve yüksek kesimler beyaza döndü.

Rize'de hava sıcaklıklarının düşmesiyle başlayan yağmur, Kaçkar Dağları'nın 2400 rakımlı Huser Yaylası'nda kara dönüştü. Bayburt'ta ise Aydıntepe ilçesine bağlı Soğanlı Dağı'nın zirvesindeki köyler ve yaylalar, aralıklarla devam eden kar yağışıyla beyaza büründü.

Kartalkaya'da gece başlayan yağış, kayak merkezini beyaza kapladı. Kar kalınlığı yaklaşık 3 santimetreye ulaşırken, kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Soğuk hava ve kar yağışı, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde kışın habercisi olarak etkisini gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.