Mevcut Başkan Mehmet Yiğiner güven tazeledi

Mevcut Başkan Mehmet Yiğiner güven tazeledi

Ankara Şoförler Kredi ve Kefalet Kooperatifi 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı, ANKESOB Abdullah Caner Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Ankara Şoförler Kredi ve Kefalet Kooperatifi 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda tek liste ile gidilen seçim sonucunda mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, tüm kooperatif ortaklarının desteği ile yeniden başkan seçilerek, güven tazeledi.

YİĞİNER: ŞOFÖR ESNAFIMIZ BİZİM YÜZ AKIMIZ

Ankara Şoförler Kredi ve Kefalet Kooperatifi 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı, ANKESOB Abdullah Caner Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel kurulda tek liste ile gidilen seçim sonucunda mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, tüm kooperatif ortaklarının desteği ile yeniden başkan seçilerek, güven tazeledi. Genel Kurulda konuşan Yiğiner, “Şoför esnafımız bizim yüz akımızdır.” dedi. TESKOMB Ankara Bölge Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal'ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, yoğun katılım gösteren kooperatif ortağı şoför esnafının yanı sıra ANKESOB Başkan Vekilleri, kooperatif ve meslek odalarının başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda gündem maddelerine geçildi.

altttt.jpg

Genel kurulda Başkan Mehmet Yiğiner, 2021-2022 dönemine ilişkin Faaliyet Raporunu da içeren bir konuşma yaptı. Başkan Yiğiner, konuşmasında şunları kaydetti: "Dünya ile birlikte ülke olarak yaşadığımız pandemi ve üzerine gelen Ukrayna-Rusya savaşıyla gelen enerji krizi ekonomik kayıplarımızı da beraberinde getirmiştir. Biz 2021-2022 yılları arasında zorlu dönemde elimizden geldiği kadar esnafımıza yardımcı olmaya, destek olmaya çalıştık. Pandemi süreci birçok alanda esnaf ve sanatkarlarımız üzerinde sarsıcı etkiler bırakmasına rağmen, bu dönemde insanlar toplu taşımadan ziyade taksiye yöneldiği için taksici esnafımız fazlaca mağdur olmadı. Kapımızı her daim açık tuttuk. Şükürler olsun o zorlu süreci hep birlikte atlattık. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız engel olmadığına inanıyorum.” açıklamalarını yaptı.

“ANKARA 2. BÖLGEDE BİRİNCİ SIRADA”

Başkan Yiğiner, konuşmasının devamında Ankara’nın 2. Bölgede birinci sırada olduğuna dikkati çekti. Yiğiner, “2008'de göreve geldiğimiz günden bugüne kooperatif ortağımız ve kullanılan kredi toplamı katlanarak arttı. Kooperatifimiz hızlı ve istikrarlı bir büyüme oranıyla ülke genelinde diğer kooperatifler arasında üst sıralarda yer alıyor. Bu büyümede çok önemli katkıları olan; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kredi kefalet kooperatiflerine vermiş olduğu destek için çok teşekkür ederim. Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan ve yönetimine ve bir de kredi kefalet kooperatifleri için kaynağın oluşturulmasında ciddi gayretleri olan TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'e teşekkür ediyorum.

Kooperatifimiz, 2 yıllık faaliyet döneminde gerek yönetim kurulu ve personel olarak gerekse kooperatif ortaklarımızın gayretleri ile önceki dönemleri katlayarak adını bölgesinde en büyük kooperatif olarak yazdırmıştır. Verdiğimiz krediyle takip oranına baktığımızda çok az bir takip oranı çıkıyor. Tüm ortaklarımıza borçlarını gününde ödedikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ankara 2. Bölgede birinci sırada olmamızın yanı sıra 2017 yılında Türkiye genelinde birinci olduk. Bizim esas başarımız; devletin vermiş olduğu imkanı yerinde kullanarak, kullanılan kredilerin tahsilatını zamanında yapmaktan kaynaklanıyor.” dedi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.