Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Doğu Anadolu’da sel riski

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Doğu Anadolu’da sel riski

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının beklendiğini duyurdu. Özellikle Doğu Anadolu'nun bazı illerinde şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskını riski uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'nın kuzey kesimleri de yağış alacak bölgesi arasında yer alıyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji, özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerindeki yağışların yer yer güçlü olacağı konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, bu yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı korunmanın, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

SICAKLIK VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. İşte bazı illerde bugünkü hava durumu:

İstanbul Yağmurlu 27°

Ankara Güneşli 30°

İzmir Güneşli 35°

Antalya Güneşli 38°

Trabzon Parçalı bulutlu 27°

Bursa Kısmen Güneşli 26°

Adana Kısmen Güneşli 36°

Diyarbakır Güneşli 35°

Gaziantep Güneşli 34°

Ağrı Kısmen Güneşli 26°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.