Meteoroloji'den başkent için uyarı: 5 gün sürecek yağışlar geliyor

Meteoroloji'den başkent için uyarı: 5 gün sürecek yağışlar geliyor

Ankara'da 5 gün boyunca aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Buna göre, Başkentte 2 Eylül Pazartesi gününden başlayarak 5 Eylül Perşembe gününe kadar aralıklı olarak gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji’nin açıklamasına göre, Başkent’te Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yağışlı hava hakim olacak. Yağışların ardından, Cuma gününden itibaren bölgenin yağışlı havanın etkisinden çıkması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji ayrıca, hava sıcaklıklarının geçtiğimiz haftaya göre düşüş göstereceğini belirtti. Ankara’da 2-6 Eylül tarihleri arasında en düşük sıcaklıkların 16-19 derece arasında, en yüksek sıcaklıkların ise 27-29 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Özellikle 2 Eylül Pazartesi günü yağışların etkili olması beklenirken, vatandaşların ani sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Yağışların İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege’nin kuzeyi ve İstanbul’un kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar çevresinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.