Meteoroloji uyardı! Yazlıkları kaldırmayın… Sıcak havalar geri dönüyor!

Meteoroloji uyardı! Yazlıkları kaldırmayın… Sıcak havalar geri dönüyor!

Yurt genelinde etkili olan yağışlı hava, hafta sonu yerini bahar havasına bırakacak. Sıcaklıkların 3 ila 6 derece artması bekleniyor.

Türkiye genelinde Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava, bu hafta sonu bahar havasıyla yerini sıcak günlere bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için sıcaklık artışının beklendiğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yarından itibaren yurt genelinde beklenen hava durumu hakkında bilgi verdi. Macit, hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini ve tüm bölgelerde az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağını açıkladı.

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının batı kesimlerinden itibaren artış göstermeye başlayacağı belirtilirken, cumadan itibaren yurt genelinde sıcaklıkların 3 ila 6 derece arasında artacağı ifade edildi.

YENİ HAFTADA YAĞIŞ VAR

Hafta sonu yurt genelinde bahar havasının hakim olacağını belirten Macit, gelecek pazartesi ve salı günü sadece batı kesimlerinde sağanak görüleceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.