Meteoroloji uyardı: Türkiye'de hava durumu değişiyor

Meteoroloji uyardı: Türkiye'de hava durumu değişiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen hava değişiklikleri için yeni bir rapor yayımladı. Birçok bölgede sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenirken, vatandaşlar tedbirli olmaya çağrıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde hava koşullarında önemli değişiklikler bekleniyor. Ülkenin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya'nın batısı, Ege'nin güneydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bugün için özel bir uyarı yapan MGM, bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklendiğini duyurdu. Bu bölgeler arasında Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevresi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğusu ve Sivas'ın güney çevreleri bulunuyor. Vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

RÜZGAR VE SICAKLIK DURUMU

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/sa) kuzeyli rüzgarlar tahmin ediliyor. MGM, özellikle bu bölgelerdeki vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.