Meteoroloji üç bölgeyi birden uyardı: Sel ve su baskını riski var

Meteoroloji üç bölgeyi birden uyardı: Sel ve su baskını riski var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Trakya ve Karadeniz bölgelerinde beklenen sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. Özellikle Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini ifade etti.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülkenin büyük bir bölümünde yağışlı hava etkili olacak. Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Manisa, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa'nın güneyi ve Antalya'nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

SICAKLIK VE RÜZGÂR DURUMU

Hava sıcaklıklarının ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenirken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI VE ÖNLEMLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve şiddetli rüzgâr gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Yetkililerin, olası doğal afetlere karşı gerekli önlemleri alması ve vatandaşların meteorolojik uyarıları yakından takip etmesi önem taşıyor. İşte bazı illerdeki hava durumu raporu:

İstanbul Güneşli 30°

Ankara Güneşli 30°

İzmir Güneşli 31°

Antalya Güneşli 30°

Trabzon Sağanak Yağış 30°

Bursa Parçalı Bulutlu 29°

Adana Güneşli 35°

Diyarbakır Güneşli 36°

Gaziantep Güneşli 33°

Ağrı Güneşli 30°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.