Meteoroloji Mersin'i uyardı: Önce yağacak sonra yanacak!

Meteoroloji Mersin'i uyardı: Önce yağacak sonra yanacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Mersin hava raporunu yayınladı. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre Mersin'de sağanak yağış etkili olacak. İşte Mersin 5 günlük hava durumu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava raporlarına göre Mersin Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Mersin çevreleri ile Hatay kıyı kesimleri ve Kahramanmaraş'ın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Beklenen yağışların Mersin'in doğusunun iç kesimlerinde (Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus) yerel kuvvetli olması bekleniyor. İşte Mersin 5 günlük hava durumu:

merso-5.png

MERSİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Mersin'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor. Mersin'de rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, kıyı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

MERSİN'E KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu ifadelerle Mersinlileri uyardı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Perşembe) Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Mersin'in doğusunun iç kesimleri (Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus), Adana'nın kuzey ve doğusu (Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Aladağ, Feke, Karaisalı, Kozan, Ceyhan, Çukurova, Sarıçam, İmamoğlu), Osmaniye il geneli, Hatay'ın kuzey kıyıları (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun) ile Kahramanmaraş'ın güneybatısında (Göksun, Andırın, Onikişubat, Türkoğlu) yerel kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.