Meteoroloji duyurdu: İzmir’de etkinlik yapmak için en ideal zaman

Meteoroloji duyurdu: İzmir’de etkinlik yapmak için en ideal zaman

Meteorolojiden alınan 5 günlük hava tahmin raporuna göre İzmir'i parçalı bulutlu ve serin bir hafta bekliyor.

Sıcak ve bunaltıcı bir yazın ardından eylül ayı tatlı bir serinlikle geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir için önümüzdeki beş gün boyunca geçerli olacak hava tahmin raporunu açıkladı. Kentte, genel olarak parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

İZMİR'İN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

19 Eylül Perşembe günü, hava sıcaklıkları 20°C ile 30°C arasında değişecek. Nem oranı %47, rüzgar hızı ise saatte 19 km olacak. Akşam saatlerinde sıcaklıkların 13,2°C’ye kadar düşmesi öngörülüyor.

20 Eylül Cuma günü sıcaklık 19°C ile 29°C arasında seyredecek. Nem oranı %47, rüzgar hızı 21 km/s olarak tahmin ediliyor. Geceleri 14,8°C’ye düşmesi beklenen sıcaklık, serin bir akşam sunacak.

21 Eylül Cumartesi günü de benzer hava koşullarının devam etmesi bekleniyor. Gündüz 19°C ile 30°C, gece ise 14,4°C’ye düşmesi öngörülen hava, dışarıda vakit geçirenler için uygun bir atmosfer sunacak.

22 Eylül Pazar günü, hava sıcaklıkları 18°C ile 29°C arasında değişirken, nem oranı %44 olacak. Akşam saatlerinde sıcaklık 14,3°C’ye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

Son olarak, 23 Eylül Pazartesi günü ise sıcaklıklar 18°C ile 30°C arasında kalacak. Nem oranı %42, rüzgar hızı 20 km/s olarak öngörülüyor. Gece sıcaklıkları 14,4°C’ye düşecek.

Doğanın içinde vakit geçirmek için ideal

Bu beş günlük süreç boyunca, İzmirli vatandaşların güneşli ama serin hava koşlarının tadını çıkarabilecekleri belirtiliyor. Dış mekan etkinlikleri için uygun bir dönem olduğu ifade ediliyor.

İzmir'de bu hafta doğanın tadını çıkarırken, hava durumunu yakından takip etmekte fayda var.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.