Meteoroloji açıkladı! 5 bölge yaz 2 bölge sonbahar yaşıyor

Meteoroloji açıkladı! 5 bölge yaz 2 bölge sonbahar yaşıyor

Meteoroloji, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde beklenen şiddetli yağışlar için uyarıda bulundu. Vatandaşlar sel, su baskını ve ulaşım aksaklıklarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri yoğun yağış altında kalacak. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Trabzon, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmaları öneriliyor. Diğer yandan, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olayları görülebilir.

SICAKLIK VE RÜZGÂR DURUMU

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgârın ise genellikle kuzeyli yönlerden esecegi, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR VE ÖNLEMLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtınalara karşı uyarıyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen kuvvetli lodos nedeniyle de dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. İşte bazı illerde bugünkü hava durumu:

İstanbul Güneşli 26°

Ankara Güneşli 27°

İzmir Güneşli 29°

Antalya Güneşli 30°

Trabzon Sağanak Yağış 22°

Bursa Güneşli 25°

Adana Güneşli 34°

Diyarbakır Parçalı bulutlu 32°

Gaziantep Güneşli 31°

Ağrı Sağanak Yağış 23°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.