Meteoroloji 17 kenti uyardı! Şiddetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji 17 kenti uyardı! Şiddetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olacak kötü hava koşulları için 14 ile sarı, 3 ile turuncu kodlu uyarı yaptı. Batı ve Doğu Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Batı ve Doğu Karadeniz'de yağışların şiddetli olması öngörülüyor.

SEL VE SU BASKINI RİSKİ

Yetkililer, Batı Karadeniz başta olmak üzere yağışların yoğun olacağı bölgelerde sel ve su baskını riskine karşı uyarıda bulundu. Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Vatandaşların olası olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

SICAKLIK DÜŞÜŞÜ VE KUVVETLİ RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 8 ila 14 derece düşmesi beklenirken, rüzgarın da etkisini artırması öngörülüyor. Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda rüzgarın kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, rüzgar hızının saatte 50-80 kilometreye kadar çıkabileceği ve bu durumun çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere yol açabileceği belirtildi.

İstanbul Kısmen Güneşli 19°

Ankara Yağmurlu 16°

İzmir Güneşli 24°

Antalya Güneşli 29°

Trabzon Yağmurlu 21°

Bursa Kısmen Güneşli 17°

Adana Parçalı Bulutlu 28°

Diyarbakır Güneşli 29°

Gaziantep Kısmen Güneşli 24°

Ağrı Parçalı bulutlu 22°

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.