Metallica ve Madonna’dan deprem yardımı

Metallica ve Madonna’dan deprem yardımı

Kahramanmaraş olan 7,8 ve 7,6 şiddetindeki depremler Türkiye’de 10 ille beraber Suriye’yi yıkıcı bir şekilde etkiledi. Hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, arama kurtarma çalışmaları da sürüyor.

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Metallica ve Pop müziğin kraliçesi olarak anılan Madonna, Türkiye ve Suriye'yi sarsan depremlere kayıtsız kalmadı ve yardım çağrısında bulundu.

metallica-tek.jpg

METALLİCA’DAN 250 BİN DOLARLIK BAĞIŞ

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören bölgelere pek çok ülke destek gönderirken dünyaca ünlü isimler de yaşanan bu felakete sessiz kalmadı. Orlando Bloom, Penelope Cruz, Madonna, Natalie Portman gibi birbirinden ünlü isim hem paylaşımlarıyla hem de bağışlarıyla destek oldular. Metallica, deprem bölgesine 250 bin dolarlık bağışta bulunduğunu açıkladı. Son olarak da heavy metal grubu Metallica, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımla deprem bölgelerine desteğini açıkladı.

Grup paylaşımlarında şu satırlara yer verdi: “Türkiye’nin güneyindeki ve Suriye’nin kuzeyindeki yıkımı anlatacak kelime bulamıyoruz. 7.8 büyüklüğündeki deprem tüm bölgeyi enkaza çevirdi. Ölü sayısı artmaya devam ediyor, trajik bir şekilde 36.000’i aşıyor…” denilirken, grup kurduğu yardım kuruluşu All Within My Hands aracılığıyla, bölgede faaliyet gösteren Direct Relief ve World Central Kitchen’a 125’er bin dolardan toplam 250 bin dolarlık bağış yaptığını da açıkladı.

madonna-tek.jpg

MADONNA’DAN YARDIM ÇAĞRISI

Pop müziğin kraliçesi olarak anılan Madonna, Kahramanmaraş depremi sonrası hem Türkiye hem de Suriye için yardım çağrısı yaptı. 64 yaşındaki ünlü yıldız, paylaşımında deprem bölgesinde çekilen fotoğraflara yer verdi. Madonna, “Sevgililer Günü'nde herkes aşktan bahsediyor. Bu büyük depremde büyük kayıp ve yıkım yaşayan Türkiye ve Suriye'ye tüm sevgi ve şifa enerjimizi gönderelim. Binlerce kişi öldü. Orada birçok kişi evini ve işini kaybetti. Sevdiklerini söylemiyorum bile.

Tüm şehirler silindi. Kalp kırıcı” diyerek Ahbap Derneği'ne bağış çağrısı yaptı. Mert Alaş ve Didem Balçın gibi ünlü isimler de Türkiye ve Suriye için yardım çağrısı yapan Madonna'ya teşekkür etti. Ünlü şarkıcı Haluk Levent de kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne Madonna'dan gelen yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Levent, Twitter'dan İngilizce olarak "Teşekkürler Madonna" mesajını paylaştı.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.