Mesire alanlarında yer bulunamıyor: Etini alan mangala koştu

Mesire alanlarında yer bulunamıyor: Etini alan mangala koştu

İdari izin kapsamında 9 gün olan bayram tatili ile birlikte piknik yapmak isteyen Ankaralılar, soluğu Mavi Göl ve Üreğil Millet Bahçesi’nde aldı. Yoğun kalabalık nedeniyle yer bulmakta zorlanan vatandaşlar, yeşil alanlara doldu taştı.

İdari izin kapsamında 9 gün olan bayram tatili ile birlikte piknik yapmak isteyen Ankaralılar, soluğu Mavi Göl ve Üreğil Millet Bahçesi’nde aldı. Sıcak havanın etkisiyle doğada vakit geçirmek isteyen aileler ve arkadaş grupları, kurban etleriyle gelerek mesire alanlarında mangal yaktı. Yoğun kalabalık nedeniyle kamelyalarda yer bulmakta zorlanan vatandaşlar, yeşil alanlara doldu taştı.

Mavi Göl'de yaşanan yoğunluk nedeniyle 471 bin 158 metrekarelik piknik alanının neredeyse tamamı doldu. Benzer yoğunluk yaşanan Üreğil Millet Bahçesi'nde piknik yapan Hanifi Kapusuz, "Kalabalıktan dolayı kamelyalarda yer bulamadık, ama yine de ailecek vakit geçirmek çok keyifliydi" dedi.

piknik-yapmaya-gelen-hanifi-kapusuz.jpg

KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Havaların sıcak olmasıyla birlikte bayram tatilinin keyfini çıkarmak isteyen Ankaralılar Mavi Göl ve Üreğil Millet Bahçesi’ne akın etti. Bayram tatilini doğal yaşamın içinde geçirmek isteyen Ankaralılar, yaşanan yoğunluk nedeniyle çimlere taştı. Aile ve arkadaş grupları halinde bayram tatilini değerlendirmek isteyenler kurban etleriyle birlikte mesire alanlarının yolunu tuttu. Çocuklar oyun oynarken, büyükler mangal keyfi yaptı.

ssss.jpg

YER BULUNAMADI

471 bin 158 metrekare piknik alanına sahip olan Mavi Göl’de yer bulamayan vatandaşlar tercihlerini başka mesire alanlarından yana kullanmak zorunda kaldı. Giriş ve çıkışlarda uzun kuyruklar oluşurken 3 bin 800 araçlık otoparka sığmayan otomobiller mesire alanı dışına park etmek zorunda kaldı. Özellikle bayramın son günü büyük yoğunluk olduğunu belirten görevliler son yılların en yoğun bayramı olduğunu ifade etti. Üreğil Millet Bahçesi’nde ise kamelyalara sığmayan vatandaşlar yeşil alanlara taştı. Aileleri ile keyifli vakit geçirmek isteyen Ankaralılar, mesire alanlarında yer bulmakta zorlandı.

mavi-gol.jpg

“AİLECEK VAKİT GEÇİRMEK KEYİFLİYDİ”

Mavi Göl’de bulunan mesire alanında ailesi ile birlikte piknik yapan Hanifi Kapusuz, “Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle ailem ile birlikte doğanın tadını çıkarmak istedik. Mavi Göl gibi yerler gerçekten çok güzel ama bugün yoğunluktan dolayı yer bulmakta zorlandık. Kamelyalar tamamen dolmuştu, bu yüzden çimlerin üzerinde piknik yapmak zorunda kaldık. Yine de temiz hava almak ve ailecek vakit geçirmek çok keyifliydi” diye konuştu.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.