Mersin afet bölgesi mi? Mersin deprem riski taşıyor mu?

Mersin afet bölgesi mi? Mersin deprem riski taşıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’deki riskli bölgeler araştırılmaya başlandı. Bu bağlamda merak edilen şehirlerden biri de Mersin oldu. Peki, Mersin afet bölgesi mi? Mersin deprem riski taşıyor mu?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından bir depremde Hatay merkezli meydana geldi. Önce 6,4 dört dakika sonra ise 5,8 şiddetindeki depremlerle beraber yine kayıplar yaşandı. Onlarca vatandaşımız yaralanırken insanlarda hangi fay hattında yaşandığını merak etmeye başladı. Şehir şehir risk olasılıkları merak edilen illerden biri de Mersin oldu. İnsanlar, Mersin deprem riski taşıyor mu? Mersin’de deprem oldu mu? Mersin afet bölgesi mi? diye araştırmaya başladı. Peki, Mersin afet bölgesi mi? Mersin deprem riski taşıyor mu? Tüm detaylar haberimizde:

mersin afet bölgesi mi diye soranlar için sahil fotoğrafı

MERSİN AFET BÖLGESİ Mİ?

Türkiye henüz Kahramanmaraş depremlerinin şokunu atlatmadan Hatay’da dört dakika arayla 6,4 ve 5,8 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi. Deprem Mersin’den de hissedildi. Mersinli vatandaşlar, hissettikleri depremin ardından yaşadıkları şehir ile alakalı merak ettikleri soruların cevaplarını aramaya başladılar. İnsanların sordukları sorunun cevabı ise, uzmanlara göre Mersin depremler için herhangi bir risk taşımıyor.

Mersinli vatandaşlar tarafından Mersin afet bölgesi ilan edilsin diye bir talebin olduğu bildirilirken, konu hakkında yetkililerden herhangi bir adım atılmadı.

mersin sahilinin fotoğrafı

OKULLARA ARA VERİLMİŞTİ

Hatay’da meydana gelen iki depremin Mersin’de de hissedilmesinin ardından Mersin ilindeki okullara bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştı. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Mersin Valiliğimizin kararı ile 21 Şubat Salı günü eğitim öğretim faaliyetlerimize bir gün ara verilmiştir” diyerek okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıklamıştı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.