Merkez Bankası yabancı para kredilerine büyüme sınırı koydu

Merkez Bankası yabancı para kredilerine büyüme sınırı koydu

Merkez Bankası, yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırını yüzde 1.5'e düşürdü. Türk lirası kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı ise sabit tutuldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yabancı para kredilerdeki aylık büyüme sınırını yüzde 2'den yüzde 1.5'e düşürdü. Karar, hafta sonu Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyuna açıklandı. TCMB, bu adımın sıkı para politikası duruşunu desteklemek amacıyla atıldığını kaydetti.

KREDİLERDE YENİ DÜZENLEMELER

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre yabancı para krediler için aylık büyüme sınırı yüzde 2’den yüzde 1.5’e indirilirken, Türk lirası (TL) kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı sabit bırakıldı. Merkez Bankası, bu kararın, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yapılmasını içerdiğini ifade etti. Alınan kararın amacı, dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu seyri ve TL kredilerin payının korunması olarak açıklandı.

YATIRIM KREDİLERİ MUAF OLACAK

TCMB, uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin TL ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulacağını belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.