Merkez Bankası faiz kararını bu hafta açıklayacak

Merkez Bankası faiz kararını bu hafta açıklayacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Temmuz ayı faiz kararını açıklamak üzere Salı günü toplanacak. Peki, ekonomistlerin beklentisi ne? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı için geri sayım başladı. Gözler, Merkez Bankası'nın ne kadar vereceğine çevrildi. 23 Temmuz'da toplanacak Para Politikası Kurulu, faiz kararını kamuoyuna duyuracak.

Geçen yılın haziran ayından bu yana sıkı para politikası uygulayan Banka, politika faizini en son mart ayında yükselterek yüzde 50'ye çıkardı. Nisan, mayıs ve haziran aylarında ise faizi sabit bıraktı.

BEKLENTİLER NE?

AA Finans'ın 23 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin tamamı faizin yüzde 50'de sabit bırakılmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. Ankette beklenti faizin yüzde 50'de bırakılması yönünde oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.