Merih Karayol, Kırıkkale'ye aday oldu

Merih Karayol, Kırıkkale'ye aday oldu

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Kırıkkale Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Melih Karayol, Kırıkkale Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı oldu.

Keçiören Belediyesi’nde görevinden istifa eden Melih Karayol, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı binasında başvurusunu yaptı.

karayol.jpg

"İNŞALLAH BİZE NASİP OLUR"

Melih Karayol Ak Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamasında, “Öncelikle Kırıkkale’mizde taş üstünde taş koyan bütün belediye başkanlarımız sağ olsunlar. Keçiören belediyesinde hizmet ettim. Çok şanslıyım belediyecilik konusunda duayen bir isimle çalıştım. Turgut Altınok gibi dört dönem başkanlık yapmış bir isimle ciddi bir tecrübe elde ettik. Neye talip olduğumuzu biliyoruz. Bu makamların yeme içme değil, vebal makamları olduğunu çok iyi biliyoruz. Kırıkkale Belediye Başkanlığına değil Kırıkkalelilerimizin hizmetkarlığına talibiz. İnşallah bize nasip olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hizmet ermek için tola çıktık. İnşallah hizmet etmeyi rabbim bize nasip eder. Yaşlısından gencine birçok gruba göre projemiz var. Zaman geldikçe bunları anlatacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür” lafla sözle olmaz. İnşallah ikinci yüzyıl Kırıkkale’miz için çok güzel olacak. Türkiye yüzyılında Melih Karayol olarak teşkilatlımız olarak Türk dünyasında da adımızı duyuracağız. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

MERİH KARAYOL KİMDİR?

1971 yılında Kırıkkale’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Kırıkkale’de tamamladı. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalında 1997 yılına kadar Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 237. Dönem yedek subay olarak askerlik görevini on altı ay olarak yaptı ve 31.07.1995 tarihinde yedek teğmen olarak terhis edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programından önce yine O.D.T.Ü`de bir yıl İngilizce yabancı dil hazırlık eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimine ara vererek Türkmenistan’ da Aşkabat Milli Müzesi projesinde çalıştığı firmanın şantiye şefi olarak yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri Abudabi ve Dubai’de dönemin önemli projeleri: Zadco-Gasco Headquarters, Emirates Towers, Fairmont Sheikh Zayed Road, Dubai Havaalanı, Burj Al Arab, Abu Dhabi Trade Center ve National Bank of Abu Dhabi HQ projelerinde çalıştığı firmanın proje müdürü olarak görev yaptı. Mısır’da Kahire Nil nehri kıyısında 40 katlı Fairmont Hotel projesinde de proje müdürü olarak görev aldı. British Council Abu Dhabi`de İngilizce dil eğitiminde katılmış olduğu eğitim programlarını başarı ile tamamladı.

2003 yılında Türkiye’ ye döndü ve Keçiören Belediyesinde çalışmaya başladı. Cumhuriyet Kulesi projesinde kontrol mühendisi, Proje ve Ruhsat Şube Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü; Ankara Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü; Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Başkan Yardımcılığı ve Encümen üyeliği görevlerinde bulundu.

2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. Çin, Malezya, Brezilya, İtalya, Katar, Kuveyt ve Cezayir’de bulunarak bölgenin önemli projelerini inceledi. Türkerler Holding İnşaat Grup Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu görevi sırasında Ankara Etlik Şehir Hastanesi, İzmir Byaraklı Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, Mahall Ankara, Mahall Bomonti gibi projelerde üst yönetici olarak görev aldı. 4 Nisan 2019 tarihinden beri Keçiören Belediyesinde İmar Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Emlak İstimlak Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Kulesi yapım işi koordinatörlüğünü yapmaktadır. 2021 yılında başlamış olduğu Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu`dan 2023 yılında mezun olmuştur.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Yerel Yönetimler Üyesi görevlerini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Merih Karayol iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.