Memur-Sen duyurdu: Memurlara ödenecek zam ve tazminatlarda değişiklik yapıldı

Memur-Sen duyurdu: Memurlara ödenecek zam ve tazminatlarda değişiklik yapıldı

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karardaki değişiklikler bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Konuya ilişkin Memur-Sen'den açıklama geldi.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karardaki değişiklikler bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Değişikliklere göre, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvelleri 2024 yılında da devam edecek.

Memur-Sen tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, kamu görevlilerine ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin kararda yapılan değişiklikle, ayniyat saymanlarının özel hizmet tazminatları konusundaki belirsizliğin giderildiğini kaydedildi. Böylece ayniyat saymanlarının saymanlarla aynı oranda özel hizmet tazminatı almaları hukuki temele kavuşturulmuş oldu.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN DÜZENLEME TALEBİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Yapılan düzenlemeye ek olarak sayman kadrosunun yararlanmış olduğu 3600 Ek Gösterge hakkından ‘Ayniyat saymanları’ nın da yararlanması noktasında verilen mahkeme kararları dikkate alınarak haksızlık giderilmeli, 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge vaadi bir an önce hayata geçirilerek beklentiler karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.