Mehmet Güllüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?

Mehmet Güllüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?

Kahramanmaraş’ta aynı gün gerçekleşen iki yıkıcı deprem sonrası AFAD Başkanı Yunus Sezer’e destek vermesi için Dışişleri Bakanlığı, Dr. Mehmet Güllüoğlu göreve çağırıldı. Peki, Mehmet Güllüoğlu kimdir, ne iş yapar?

Arama-kurtarma ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Deprem bölgesinde can kayıpları ve yaralı vatandaşların sayısı artarken, enkaz altından kurtarılan her bir vatandaş ise yüreklere su serpiyor. Çalışmaların hız kazanmasının ardından Dışişleri Bakanlığı’nca yurtdışından ülkemize çağırılan Mehmet Güllüoğlu, kimdir, ne iş yapıyor?

MEHMET GÜLLÜOĞLU KİMDİR?

Mehmet Güllüoğlu, 1982 yılında Konya’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Güllüoğlu, Aile Hekimliği, İnsani Sağlık Yardımları ve Avrupa Birliği projeleri gibi çeşitli eğitim programını başarıyla tamamlamıştır.
2013- 2017 yılları arasında Türk Kızılay Genel Müdürü görevinde bulunan Güllüoğlu, 2017 yılında Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevine getirilmiştir. Üstün çalışmalarıyla başarılar elde eden Güllüoğlu, 2020 yılında Tanzanya Darüsselam Büyükelçisi olarak atandı ve şu an aktif olarak görevine devam etmektedir.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.