Mehmet Akif Ersoy Tacettin Dergahı'nda anıldı

Mehmet Akif Ersoy Tacettin Dergahı'nda anıldı

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümünde Tacettin Dergâhında anıldı. Düzenlenen anma programına Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, Tümgeneral Ahmet Kurumahmut ve Akif’in torunu Selma Argon katıldı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü anma etkinliği, Mehmet Akif Ersoy’un Ankara’da yaşadığı Tacettin Dergâhı'nda düzenlendi. Ankara Valiliği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı okumasıyla devam eden program, protokol konuşmaları ile sona erdi. Programa katılan Akif’in torunu Selma Argon, sözlerine Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlere rahmet okuyarak başladı. Argon, “Tıpkı dedemin söylediği gibi, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Canımız, ezanımız ve marşımız her daim yankılansın. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ruhu şad olsun. Onların emanetlerine ilelebet sahip çıkacağız” dedi.

ara-001.jpg

AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI

Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği, sabah saatlerinde Akif’in Ankara’da yaşadığı Tacettin Dergâhı'nda düzenlendi. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programa, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, Altındağ İlçe Kaymakamı Cumali Atilla ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selim Çırpanoğlu katıldı. Anma etkinliğinin onur konuğu ise Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy oldu. Program, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Murat Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Ankara Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı seslendirmesi ile devam eden programda protokol konuşmaları yapıldı. Tören sonunda ‘Türkiye Yüzyılı’ adıyla günün anlam ve önemi için ağaç dikimi gerçekleştirildi.

ara2.jpg

‘O DÖNEM GİBİ BİZDE BİRLEŞECEĞİZ’

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy’da Mehmet Akif Ersoy’u anma törenine katılanlar arasındaydı. Gazetemize konuşan Selma Argon Ersoy, Kahramanmaraş depremine atıfta bulunarak duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: ”İçim titredi burada konuşurken. Tabi ki bu ruhu hissediyorum. Ben hem burada hem de Çanakkale’ye gittiğim zaman hissediyorum. Ancak bugün hakikaten başka türlü hisler içerisindeyim. Çünkü çok can kaybettik. Aslında içimden konuşmak bile gelmiyor. İçim titriyor. Ama hayat devam etmeye mecbur. Devam edeceğiz. Aynı o zamanki birleşen insanlar gibi, bizlerde bu dönemde birleşerek bu badireyi en kısa sürede atlatacağız.

ara33.jpg

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.