Mecliste kritik hafta! Yoğun mesai başlayacak

Mecliste kritik hafta! Yoğun mesai başlayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yoğun bir hafta başlıyor. Tüketici haklarından yargı düzenlemelerine, Lübnan tezkeresinden 2025 yılı bütçesine kadar birçok kritik konu Meclis gündeminde yer alacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni haftaya oldukça yoğun bir gündemle giriyor. Genel Kurul'da öncelikle tüketicinin korunmasına yönelik kapsamlı düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Bu düzenlemeyle birlikte, aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara uygulanan cezalarda on kat artışa gidilmesi planlanıyor. Ayrıca, vatandaşların mağduriyetine yol açan saadet zinciri benzeri uygulamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

YARGI PAKETİNDE ÖNEMLİ DÜZENLEMELER

Meclis gündemindeki 9. Yargı Paketi ile önemli düzenlemeler hayata geçirilecek. Paketin en dikkat çeken maddelerinden biri, sesli, yazılı veya görüntülü iletişim araçlarıyla işlenen hakaret suçlarının uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme sistemine dahil edilmesi. Bu suçlarda şikayet süresi iki yılla sınırlandırılarak olası istismarların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

LÜBNAN TEZKERESİ GÖRÜŞÜLECEK

Dış politika alanında önemli bir gündem maddesi olarak Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere Meclis'e sunuldu. Tezkerenin Genel Kurul'da görüşülerek bir yıl daha uzatılması bekleniyor.

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

Meclis'te haftanın en kritik gündem maddelerinden biri de 2025 yılı bütçe görüşmeleri olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu 22 Ekim Salı günü toplanarak çalışmalarına başlayacak. Komisyonda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından bütçe sunumu gerçekleştirilecek. 30 Ekim Çarşamba günü ise bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler yapılacak. Ardından belirlenen takvim doğrultusunda bakanlık ve kurumların bütçeleri ele alınacak.

NOTERLİK KANUNU MASADA

Meclis Adalet Komisyonu'nun Salı günü yapacağı toplantıda noterlik kanunu ile çeşitli kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi görüşülecek. Bu düzenlemeyle noterlik hizmetlerinde yeni düzenlemelere gidilmesi planlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.