Meclis'te gündem yoğun: İşte öne çıkan başlıklar

Meclis'te gündem yoğun: İşte öne çıkan başlıklar

Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun mesaiye başlıyor. Gündemde İsrail'in saldırıları, Orta Doğu'daki gelişmeler ve buna ilişkin alınan önlemler yer alacak. Öte yandan Öğretmen Meslek Kanununun görüşmeleri de devam edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemi yoğun. İsrail'in saldırıları, Orta Doğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı önlemler önemli 3 başlık olarak öne çıkıyor.

Meclis Genel Kurulu, 8 Ekim Salı günü bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerine bilgi verecek. Oturumun kapalı yapılıp yapılmayacağı, birleşim açıldıktan sonra belirlenecek.

Öğretmenlere yönelik şiddetin cezalarının artırılması da gündemde. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin Genel Kurul görüşmeleri devam edecek. 42 maddeden oluşan bu teklifin 25 maddesi kabul edildi. Teklif, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.

Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve burada teorik ile uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi sunulacak. 9'uncu Yargı Paketi ve Tüketicilerin Korunmasına Dair Kanun teklifi de görüşülecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.