Meclis'in gündemi yoğun: Ekonomi ön planda olacak

Meclis'in gündemi yoğun: Ekonomi ön planda olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik teklifin görüşmeleri devam edecek.

Genel Kurul, 23 Temmuz Salı günü başlayacak ve Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Teklif kapsamında en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseltilecek, vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak ve kıymetli madenler borsa rayici ile değerlenecek.

Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenler borsa rayici ile değerlenecek.

Yabancı devlet kurum ve kuruluşları tarafından deprem nedeniyle yapılacak yardımlara KDV istisnası sağlanacak.

Ayrıca ödeme araçlarıyla yapılan tahsilatlarda usulsüzlük durumunda ağır cezalar uygulanacak ve yabancı devlet yardımları KDV'den muaf tutulacak. Kamu görevlileri sendikasına üye olanlara toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek ve "9. Yargı Paketi" ile ilgili düzenlemeler de görüşülecek. Sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeler içeren teklif ise Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam edecek.

Teklife göre, saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan veya sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.