Meclis'e dilekçe verildi: En düşük emekli maaşı bir cumhuriyet altını düzeyine yükseltilsin

Meclis'e dilekçe verildi: En düşük emekli maaşı bir cumhuriyet altını düzeyine yükseltilsin

Bir vatandaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne en düşük emekli maaşının bir cumhuriyet altını düzeyine yükseltilmesi için dilekçe verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu, vatandaşlardan gelen başvuruları karara bağladı. Komisyona son dönemde iletilen talepler arasında ilginç dilekçeler de yer aldı. Komisyona sokak düğünlerinin yasaklanması, sinyal vermeyen sürücünün ehliyetinin geri alınması, boşanan veya eşi vefat eden kadınların, babalarının maaşını alabilme imkanının kaldırılması, evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanması gibi yüzlerce ilginç başvuru yapıldı.

Komisyona, kamu görevlilerine ticaret yapma izni verilmesi; belediye başkanlarının siyasi partilere bağlı olmadan seçildiği ve görev yaptığı bir yerel yönetim modeli oluşturulması; en düşük engelli ve emekli maaşlarının bir cumhuriyet altını düzeyine çıkarılması; çeşitli meslek gruplarına, sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına kanun teklif etme yetkisi verilmesi talepleri de iletildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.