Meclis yoğun çalışmalara başlıyor: 9. Yargı Paketi ele alınacak

Meclis yoğun çalışmalara başlıyor: 9. Yargı Paketi ele alınacak

TBMM Genel Kurulu, 15 Ekim Salı günü başlayacak haftalık çalışmasında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi ve "9. Yargı Paketi"ni ele alacak.

TBMM Genel Kurulu, 15 Ekim Salı günü Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni gündemine alacak. Bu teklife göre, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda gerçekleştirilmesine imkan tanınacak. Tüketici kimliğinin doğrulanmasını içeren yöntemler kullanılacak.

Ayrıca, doğrudan satış sistemine ilişkin düzenlemeler yapılarak tarafların hak ve yükümlülükleri daha net bir şekilde belirlenecek. Ticari reklam ve haksız ticari uygulamalarla ilgili uzlaşma müessesesinin uygulanabilmesi için gerekli hükümler de getirilecek.

Rekabet gücünün artırılması amacıyla yerli pazar yerlerine destekleyici tedbirler alınacak, bu sayede ihracat artışına hız kazandırılması hedefleniyor.

Diğer yandan, kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine de başlanması bekleniyor. Bu paket, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'ndaki soru sayısını 100'den 120'ye çıkaracak. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı'na çağrılacak aday sayısında da değişiklik yapılacak.

Alıkonulan araçların satış usulü yeniden düzenlenecekken, sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Şikayete bağlı hakaret suçunda ise şikayet süresi iki yıl ile sınırlı olacak. Ayrıca, arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve 20 yıl kıdemi olanlar, yazılı sınav şartı olmadan arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Uzlaştırmacı olabilmek için ise hukuk mezunu olma şartı getirilecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.