Meclis yoğun bir haftaya hazırlanıyor

Meclis yoğun bir haftaya hazırlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada önemli gündem maddeleriyle yoğun bir mesaiye başlayacak. Yargı paketi, bütçe görüşmeleri ve noterlik düzenlemeleri Meclis’in öncelikleri arasında yer alıyor.

Meclis, gündeminde yer alan 9'uncu yargı paketi ile hakaret suçları konusunda önemli bir düzenleme yapmayı planlıyor. Bu düzenleme ile sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçları 'uzlaştırma' kapsamından çıkarılarak 'ön ödeme' kapsamına alınacak. Ayrıca, bu tür hakaret suçları için şikayet süresi 2 yıl ile sınırlandırılacak. Bu adımla birlikte, istismarların önüne geçilmesi hedefleniyor.

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

TBMM’de bütçe görüşmeleri için hazırlıklar hız kazanıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu, 22 Ekim Salı günü toplanarak bütçeyi ele alacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin sunumunu gerçekleştirecek. Ardından, 30 Ekim Çarşamba günü bütçenin genel görüşmeleri yapılacak ve belirlenen takvime göre bakanlıklar ve diğer kurumların bütçeleri de gündeme alınacak.

NOTERLİK KANUNU

Meclis Adalet Komisyonu, Salı günü toplanarak noterlik kanununda ve bazı diğer yasalarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini görüşecek. Bu düzenlemelerle birlikte noterlik işlemlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.