Meclis üç ana gündemle toplanacak

Meclis üç ana gündemle toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlenecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu, kamuda tasarruf tedbirleri ve sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifleri Meclis gündeminde.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlenecek. Program, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Meclis bahçesinde bombalanan alandaki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na karanfil bırakılmasıyla başlayacak. Şeref Holü'nde "Milletin Zaferi" isimli sergi düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

3 ANA BAŞLIK

Genel Kurul'da, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin görüşmeleri devam edecek. Düzenleme, eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezaların yüzde 50 oranında artırılmasını öngörüyor. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılacak. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adayları atamadan önce burada eğitim alacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin hemen ardından, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi ile 9'uncu yargı paketi Genel Kurul gündeminde olacak.

Öte yandan AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu, başıboş sokak köpeklerine ilişkin 17 maddelik kanun teklifinin ilk görüşmeleri bu hafta komisyonda başlayacak. Teklif ile belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik sorumluluğu artacak. Sokak hayvanlarına ayrılan bütçeyi kullanmayan belediyelere yaptırım uygulanacak. Evcil hayvanlarını terk edenlere 60 bin lira, boş alanlara köpekleri terk edenlere ise hayvan başı 50 bin lira ceza kesilecek. Başıboş sokak köpeklerinin kısırlaştırılması, aşılanması ve bakımları konusunda barınakların şartları iyileştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.