MEB Şube Müdürleri kaybolan itibarlarını geri istiyor

MEB Şube Müdürleri kaybolan itibarlarını geri istiyor

MEB’de görev yapan şube müdürleri platformu, ‘Şube Müdürleri MEB teşkilatının taşıyıcı kolonlarıdır’ başlıklı açıklama yayınladı. Hakları olan unvanların verilmesini isteyen şube müdürleri, itibarlarını geri kazanmak için çözüm önerilerini aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan şube müdürleri adına MEB Şube Müdürleri Platformu’nun yaptığı, ‘Şube Müdürleri MEB teşkilatının taşıyıcı kolonlarıdır’ başlıklı açıklamada şube müdürlerinin yaşadığı zorluklar kamuoyuna sunuldu. Birçok şube müdürünü ve çalışanları ilgilendiren açıklamada, “Şube Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerek merkez teşkilatının gerekse taşra teşkilatının en önemli kariyer basamaklarındandır. Bulundukları bakanlık birimlerinde hafızadır, taşıyıcı kolondur” ifadelerine yer verildi. Açıklamada şube müdürlerinin yaşadığı zorluklara çözüm önerileri kamuoyuna sunuldu.

milli-egitim.jpg

SORUNLAR EN ÇOK ŞUBE MÜDÜRLERİNİ ETKİLİYOR

MEB Şube Müdürleri Platformu’nun belirttiği diğer ifadeler ise açıklamada şu şekilde yer alıyor: “MEB'in şube müdürlerinin neredeyse tamamı öğretmenlikten katılımın belli şartlara bağlı olduğu kariyer sınavlarıyla bulundukları makamlara gelmiştir. Öğretmen ve okul idarecisi iken Eğitim-Öğretim Hizmetleri sınıfına tabi olan Şube Müdürleri Genel İdari Hizmetler Sınıfına tabii olmaktadır. Yıllar içinde kısım kısım eğitim öğretim sınıfının mali ve özlük haklarında yapılan iyileştirmelerden eğitimin içinde, ‘eğitimci’, ‘öğretmen’ olmalarına rağmen yararlanamamışlardır. Bu da günün sonunda Kamu hiyerarşisinde ‘ücret dengesizliğini’ oluşturmuştur. 2023 Ocak ayından itibaren uzman ve başöğretmenlik haklarından mahrum kalma ücret dengesizliğini iyice bariz hale getirecektir. Amiyane tabirle üstler astlarından az maaş alır hale gelecektir. MEB’in teşkilat yapısındaki bu sorun en çok şube müdürlerini etkilemektedir”

flfcxjdxwaeg-zd.jpg

GÜNDEMİN İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Sosyal medya platformlarında yayınlanan açıklama kamuoyunda ses getirirken bu konu açıklama da şu şekilde yer aldı: “Şube Müdürleri durumun vahametini yetkililerin gündemine almak için yaklaşık bir yıldır kendilerine yakışır usul ve erkanlarla seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Yerel ve ulusal karar alıcılarla ve meslek örgütleriyle irtibata geçmekte, bakanlığa taleplerini ileten yazılı başvurular yapmakta, günümüzde hak arama platformu haline dönüşen sosyal medyada durumlarını anlatmaktadırlar. Birçok defa talepleri Twitter’da TT olup, Türkiye gündemine gelmiştir. Aynı mecra üzerinden yerel ve ulusal meslek örgütleri başkanları, bazı siyasiler, akademik çevreler bu sese ses vermiştir. Yine 15 Aralık Perşembe Twitter’da ülkenin siyasetinin sıcak gündemine rağmen #MEBSubeMüdürleri başlığı 103 bin twit ile TT olmuş, gündeme üst sıralardan girmiştir. MEB Şube Müdürleri sorunu ortaya koymakta çözüm yollarını da sunmaktadırlar.”

ŞUBE MÜDÜRLERİNİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

MEB Şube Müdürleri Platformu olarak kamuoyuna seslenen şube müdürleri yapılan açıklamada çözüm önerileri şu şekilde belirtti: “Şube Müdürü kariyer yapmış öğretmendir. Bu nedenle Şube Müdürüne uzman öğretmen ve başöğretmen olma hakkı tanınmalıdır. Şube müdürüne haftalık en az 40 saat ek ders ödenmelidir. Şube müdürünün özel hizmet tazminatı arttırılmalıdır. Şube müdürüne makam tazminatı ödenmelidir. Yakın dönemde şube müdürünün uhdesinden alınan disiplin amirliği yetkisi, okul/ kurum idareci ve öğretmenlerini de kapsayacak şekilde genişletilerek iade edilmelidir. Böylece şube müdürünün her geçen gün kaybolan itibarı iade edilmiş olacaktır. Şube müdürünün bir alt görev unvanı okul müdürü olarak tanımlanmalıdır. Böylece görevi bırakması veya görevden alınması durumunda Okul Müdürü olarak atanmalıdır.”

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.